Zijn Opties gevaarlijk ?

Deze vraag krijgen wij dagelijks en ja opties zijn gevaarlijk als je over te weinig kennis beschikt. Je kan 200% of meer winst maken met een optie trade, maar ook 100% verliezen. Heb je wel de nodige ervaring en een duidelijk trading plan, dan kan je mooie winsten realiseren.  Onze Optie Portefeuille heeft de laatste 3 maanden een gemiddeld rendement van 36 % per optie positie gerealiseerd ( alle winnende en verliezende trades opgeteld en gedeeld door het aantal trades )

Klik hier voor de Optie Portefeuille

Het voordeel van opties is dat je zowel in een stijgende- als in een dalende beurs winst kan maken. Bijkomend zijn opties perfect om een aandelen portefeuille te beschermen tegen een beurscorrectie en dat is iets dat ik toch wil benadrukken : ook de voorzichtige belegger die een aandelen portefeuille heeft zou de basis principes van een call – of put optie moeten begrijpen om zo zijn portefeuille te kunnen beschermen.  In ons dagelijks leven verzekeren we alles : auto, huis, reis, familie, ziekte, pensioen, ….. maar onze beleggingen niet.

Samengevat kan je met opties heel actief traden in een stijgende en dalende markt maar dit vraagt een dagelijkse opvolging en een basis kennis van hoe een optie werkt. Het is geen moeilijke materie en via een “oefen account” die elke broker gratis aanbiedt kan u perfect de volatiele bewegingen van een optie live volgen. 
In onze opleidingen besteden we veel aandacht aan spreiding van de portefeuille , money management en bescherming . 

Indien u geen ervaring heeft met opties raden wij het volgende aan :

  1. Volg één van onze opleidingen 
  2. Open een gratis”oefen account” bij een broker en begin actief opties te traden
  3. Volg onze email nieuwsbrief