In welke sectoren beleggen ?

We gaan dieper in op de 10 sectoren waarin je kan beleggen. Elke sector heeft een bepaalde volatiliteit. De Healthcare sector heeft een grotere volatiliteit dan de Consumer Staples sector. Dit heeft vooral te maken met de Biotech bedrijven waarbij de beurskoersen grote sprongen maken ( in beide richtingen). Als belegger is het belangrijk om te spreiden in die 11 sectoren, maar de spreiding hangt ook samen met het risico dat je wil lopen om een hoger rendement te halen. Het spreekt voor zich dat een volatiele sector zoals Healthcare een hoger rendement kan opbrengen dan de Consumer Staples sector, maar het risico is ook groter.

De volgende stap is het te beleggen bedrag spreiden over een aantal posities in deze sectoren. Ik ben voorstander van  15 tot 20 posities met hetzelfde bedrag. De volgende bijlage maakt dit duidelijk :

klik hier voor de sector en bedrag spreiding

Of het nu een optie portefeuille , aandelen- of ETF portefeuille is, altijd spreiden we in sectoren en in bedrag. Ik weet dat we in herhaling vallen met onze ” spreiding” , maar een goed Money Management is het belangrijkste als u succesvol wil beleggen.